24t synlighet

Jobber du på en stor byggeplass med mye trafikk, eller kanskje du har ansatte som jobber langs en motorvei? Da er det viktig med riktig bruk av synlighetstøy.

Bli sett – uansett vær og lysforhold

Når vi snakker om synlig arbeidsbekledning, handler det ikke bare om å ha en refleksstripe på ermet. Vi kombinerer reflekterende materiale og fluoriserende tekstil for at man skal være synlig i ulike forhold og situasjoner – fra disige morgentimer og lyse dager til mørke kvelder. Plaggene skal med andre ord sørge for 24t synlighet.

Flere grader av synlighet

Synlighetstøy – eller Hi-Vis-plagg (high visibility clothing) – sertifiseres som synlig bekledning hvis de oppfyller kravene i ISO-standarden EN ISO 20471.

Standarden deler plaggene inn i tre klasser, fra lavest til høyest vernenivå. Forskjellen mellom de ulike klassene handler om hvor stor del av plaggets overflate som er dekt av fluoriserende stoff og reflekser.

ISO 20471:2013

Krav til synlighetstøy

Klasse 1

Lavest vernenivå

Dette er det laveste nivået av de tre klassene. Synlighetstøy i klasse 1 må være utstyrt med fluoriserende stoff med en overflate på minst 0,14 m² og reflekser med en overflate på minst 0,10 m².

Klasse 2

Mellomste vernenivå

Plagg som er klassifisert Kl. 2 er utstyrt med fluoriserende stoff med en overflate på minst 0,50 m², noe som gir god synlighet på dagtid, samt ved skumring og tåke. I tillegg har de refleks med en overflate på minst 0,13 m².

Klasse 3

Høyeste vernenivå

Reflekser må være minst 50 mm bred og dekke en overflate på minst 0,20 m², samt gå rundt torso og arm eller ben. Fluoriserende materiale må har en overflate på minst 0,80 m².

Våre sertifiserte synlighetsplagg

Vi har flere kolleksjoner som er sertifisert etter EN ISO 20471. Her er en oversikt over de ulike seriene og hvilke bruksområder de er godt egnet for.

Synlig bekledning for entreprenører:

Godt egnet til arbeidinnen bygg, vei og anlegg, samt flere transportyrker.

Multifunksjonelt synlighetstøy til kraft- og energisektoren:

For de som jobber under krevende arbeidsforhold og må ta hensyn til flere elementer, som for eksempel flammer, lysbuer eller kjemikalier.

Hvilken farge bør du velge?

Synlig bekledning kommer ofte i flere ulike farger. Hvilken farge dere burde bruke, avhenger av behovene på arbeidsplassen. Noe av det viktigste å tenke over, er hvilken fluoriserende farge som skaper best kontrast mot omgivelsene.

Gul er en farge som øyet oppfatter raskt, og vi forbinder den gjerne med et varsel om noe viktig. Den er også spesielt god å bruke når det er mørkt ute. Oransje og rød er farger som også skiller seg ut, men disse vil ikke være like tydelige i mørket. De er, derimot, et godt valg i snødekte landskap, da den lyse gulfargen gjerne vil gå mer i ett med hvite omgivelser.

Spørsmål?

Ta kontakt med oss for hjelp eller bestilling av produkter til din bedrift.

Les mer

Multinorm

Vårt sortiment består av en rekke Multinorm-produkter som er spesielt designet for å beskytte mot flere elementer, som for eksempel flammer, lysbuer og antistat.

Les artikkel

Stretch

Plagg med stretch gjør at man kan krype langs gulvet, klatre i stiger og strekke seg høyt, uten at de begrenser bevegeligheten.

Les artikkel

Sertifiseringer

I våre kolleksjoner finner du flere plagg som er sertifisert i henhold til vanlige normer i bransjen. Her er en oversikt over sertifiseringene og kravene til plaggene.

Se oversikten