Strakofa - Siden 1935

Vi har produsert arbeidsklær tilpasset et røft vestlandsklima i snart 90 år, og det hele begynte i den lille kommunen Stranda på Sunnmøre.

Mellom fjorden og fjella, ble Stranda Konfeksjonsfabrikk etablert i 1935. Målet var å lage arbeidsklær som faktisk gjorde jobben. Etter flere tiår med testing, nedturer og oppturer, har vi opparbeidet oss gode erfaringer og viktige lærdommer. Men de mest verdifulle innspillene kommer likevel fra de som bruker plaggene hver dag.

For det er jo dere vi gjør det for. Dere som bygger broer, trekker kabler i master og reiser monumenter som vil bestå. Dere håndverkere som jobber ute i minusgrader for å bygge hus, som fikser usynlige rørsystemer i hjemmene våre og som styrer gravemaskiner med kirurgisk presisjon.

Og hva er viktigst for dere? Å føle at dere kan stole på utstyret.

Vårt arbeid er en heder til dere som bygger Norge.

Vår hovedoppgave er å skape trygghet. Hver dag skal vi være der ute sammen med dere, gjennom arbeidspåkledning som beskytter, varmer og gjør det enklere å jobbe under press. En stor del av dette ansvaret handler om å gjøre dere enda mer synlige, både på arbeidsplassen og i historiene vi forteller.

Vi ser dere, og vi lytter til dere. Vi tar til oss tilbakemeldinger fra felten og bruker dem som en rettesnor i vår prosess.

For når det kommer til våre produkter, er det ikke vi som vet best. 

Det er ikke vi som trenger beskyttelse mot flammer og lysbuer. Det er ikke vi som foretrekker borrelås fremfor knapper, og sidelommer som er store nok til å holde både en kniv og en tommestokk. Det er ikke vi som er autoriteten som skal godkjenne produktet, uten at dere har noe dere skulle sagt.

Det er dere som skal godkjenne oss. 

En bærekraftig standard

Strakofa produserer og leverer arbeidsbekledning, noe som betyr at vi jobber i en industri som ikke har det beste ryktet sett med grønne øyne. Men det betyr ikke at det må forbli slik.

Som mange andre, har vi begynt på reisen mot fremtidens klesindustri. Vi vet ikke hva den vil innebære, men vi vet at den krever refleksjon, innovasjon og sist, men ikke minst: endring.

Denne omstillingen skjer ikke over natten, og vi jobber derfor kontinuerlig med å forbedre oss. Fra å redusere kostnader og styrke virksomheten, til å oppfylle dine behov og forventninger.

For oss er bærekraft like mye et samfunnsperspektiv som en miljømessig tilnærming. Vi er en del av Aalesund Protective Wear (AaPW), som er medlem av Etisk Handel Norge.

Sammen med alle selskapene i AaPW, har vi utarbeidet oss en policy som forplikter oss til å ta hensyn til både samfunnet og miljøet. Dette gjør vi for at du skal kunne stole på oss – både produktene og handlingene våre.

Vil du vite mer om hvordan vi påvirker verden rundt oss? Les vår policy for etisk handel.

Strakofa er sertifisert i samsvar med følgende standarder:

  • NS-EN ISO 9001:2015
  • NS-EN ISO 14001:2015