24t synlighet

Jobber du på en stor byggeplass med mye trafikk, eller kanskje du har ansatte som jobber langs en motorvei? Da er det viktig med riktig bruk av synlighetstøy.

Bli sett – uansett vær og lysforhold 

Når vi snakker om synlig arbeidsbekledning, handler det ikke bare om å ha en refleksstripe på ermet. Vi kombinerer reflekterende materiale og fluoriserende tekstil for at man skal være synlig i ulike forhold og situasjoner – fra disige morgentimer og lyse dager til mørke kvelder. Plaggene skal med andre ord sørge for 24t synlighet. 
 
Våre kolleksjoner med synlig bekledning egner seg til ulike formål. Felles for alle, er at plaggenes grad av synlighet rangeres på samme måte.

Flere grader av synlighet

Synlighetstøy – eller Hi-Vis-plagg (high visibility clothing) – sertifiseres som synlig bekledning hvis de oppfyller kravene i ISO-standarden EN ISO 20471.  
 
Standarden deler plaggene inn i tre klasser, fra lavest til høyest vernenivå. Forskjellen mellom de ulike klassene handler om hvor stor del av plaggets overflate som er dekt av fluoriserende stoff og reflekser.  
 
I mange tilfeller kombinerer man plagg av ulik klasse for å oppnå en høyere grad av synlighet. Du kan for eksempel ha en bukse i klasse 1 og en jakke i klasse 3, og dermed ha klasse 3 totalt. På samme måte kan små størrelser eller endringer i plaggene påvirke klassifiseringen, da ved at den reduseres fordi arealet med fluoriserende stoff/refleks blir for lite. Eksempler på slike endringer, er å legge opp buksen eller trykke en stor logo på ryggen. 

ISO 20471:2013

Krav til synlighetstøy

EN ISO 20471 – Klasse 1

Lavest vernenivå: Dette er det laveste nivået av de tre klassene. Synlighetstøy i klasse 1 må være utstyrt med fluoriserende stoff med en overflate på minst 0,14 m² og reflekser med en overflate på minst 0,10 m².

EN ISO 20471 – Klasse 2

Mellomste vernenivå: Plagg som er klassifisert Kl. 2 er utstyrt med fluoriserende stoff med en overflate på minst 0,50 m², noe som gir god synlighet på dagtid, samt ved skumring og tåke. I tillegg har de refleks med en overflate på minst 0,13 m².

EN ISO 20471 – Klasse 3

Høyeste vernenivå: Reflekser må være minst 50 mm bred og dekke en overflate på minst 0,20 m², samt gå rundt torso og arm eller ben. Fluoriserende materiale må har en overflate på minst 0,80 m².

Strakofas sertifiserte synlighetsplagg

Vi har flere kolleksjoner som er sertifisert etter EN ISO 20471. Her er en oversikt over de ulike seriene og hvilke bruksområder de er godt egnet for.

Synlig bekledning for entreprenører:

Godt egnet til arbeidinnen bygg, vei og anlegg, samt flere transportyrker.

Multifunksjonelt synlighetstøy til kraft- og energisektoren:

For de som jobber under krevende arbeidsforhold og må ta hensyn til flere elementer, som for eksempel flammer, lysbuer eller kjemikalier.

Spørsmål?

Ta kontakt med oss for hjelp eller bestilling av produkter til din bedrift.